Om oss

På ReFurn tror vi på att använda det som redan finns. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners har vi sedan starten 2009 sett till att hundratusentals möbler och föremål fått ett andra, tredje eller fjärde liv istället för att brännas eller läggas på deponi.

Vi samarbetar med Stockholms stad och samlar in möbler på stadens återvinningscentraler. Vi samarbetar även med företag som köper upp dödsbon och tar i den mån vi hinner hand om övergivna föremål när någon ber oss om hjälp med det.

Vissa möbler restaurerar vi eller gör om, andra kan bli fullt funktionsdugliga med en enklare lagning – av oss eller av dig. Mycket går dessutom bra att återanvända precis som det är. Det du är trött på eller tycker är fult kan vara precis det som någon annan behöver eller letar efter och vi försöker se till att så mycket som möjligt av det som inte används kommer ut på marknaden igen.

Vår vision är att skapa ett kretslopp för befintliga möbler, en helt ny typ av industri där vi lagar och tar hand om det som redan finns istället för att tömma naturen på ännu mer resurser och producera nytt. Vi vill också vara med och bevara det kulturarv som ännu inte kastats. För tyvärr kastas även många äldre möbler. Möbler som är av väldigt bra kvalitet – av massivt trä och med stoppning som är gjord för att hålla i 100 år och som går att laga när de går sönder. Vi behöver bli fler som lagar dem. Vi behöver bli en hel armada med människor som tar hand om det som redan finns!


Vill du också vara med?

Under Handla/lämna in berättar vi det som kan vara bra att känna till om du vill handla eller lämna in möbler hos oss.

För dig som gillar vårt koncept och vill öppna en egen ReFurn-butik finns det möjlighet att bli franchisetagare hos oss. Vi skapar även samarbetsavtal med allt från möbelrenoverare till chaufförer. Vill du veta mer, kontakta maria@refurn.se.


Företagsinformation

ReFurn AB
Björnstigen 24-26
170 72 Solna

Org.nr: 556541-0593

Tel 08-29 00 40
info@refurn.se